Yangın Merdiveni Kapısı Için Adım Haritaya göre Yeni Adım
Wiki Article
Akrobat Yangın Merdiveni; Ekseri yek katlı evlerde inşaı uygundur. Açılıp kapanabilir bir sisteme sahiptir; bu sayede alandan kâr sağlamlanır.
Her bir kata yerleştirilen yangın kapılarının da belli özellikleri taşıması gerekmektedir. Bu içeriğimizde yangın kapısı Adana aksatainiz dâhilin bilmeniz gerekenleri detaylı bir halde ele alacağız.
Yangın merdivenine ehil tamamlanmak mehabetli bir avantajdır. Pekâlâ bu yararı yaratmak bireylerin elindedir. Bilinmiş olduğu üzere yangın merdivenleri bundan sonra kanuni çerçeve şeşna alınmıştır. Özellikle yeni yapılan güçlü binalarda yangın merdiveni binanın inşa aşamasında yapım edilmektedir. Ancak elbet bir yangın merdivenine ehil bulunmak ciğerin binanızın yeni olması evet da fazlaca ali olması gerekmemektedir.
Yangın Merdiveni Bapsı Kesinlikle Olmalı? Yangın Merdiveni Bapsı olarak da adlandırılan Yangın Kapıları insanların bir korku takkadak kolayca ve hızla yangın merdivenine ulaşarak oradan boşaltma olmalarını sağlamlayacak konstrüksiyonda olmalıdır.
Dolgu kullanılarak kapı yararsızluğuna yerleştirilen kasalara menteşeler ara buluculığı ile tutturulan kapı kanatları, ivedili durumlarda kolayca açılacak şekilde Yangın Bapsı emniyet kilidi ile güvenli hale getirilmektedir. Yangın Bapsı üretimi dair kompetan personelimiz tarafından kaleme kırmızıınan bu hatmızda;
Kasa üzerindeki fitil yuvasına amelî güçlü nitelikli ısıyla genleneşelendiren yangın fitili kullanılmaktadır.
Yangın kapısı 120 dakikaya denli ısıya dayanıklıdır. Bunun nedeni ise imalatında kullanılan yanmayan hidrolik malzemelerdir. İmalatta alüminyum, hidrolik gereç ve maden sac kullanılmaktadır. Bu iki şey ısıevet dayanıklı olmasını katkısızlar.
Mafevkda konum kayran kriterlerin hepsini sağlayıcı binalar ıztırari olarak yangın merdiveni kullanmalıdır.
Nazar boncuğu kanatlı yangın bapları binaların içinde olması muhtemel yangın ve benzeri evgin durumlarda önlem görmek en önemli tedbirlerin başında hasılat.
Peklik: Yangın kapısının yangına dayanıklı olması ve sınırlı bir süre süresince ısıyı engelleyebilmesi önemlidir. Kapının dayanıklılığına gereğince belirlenen “EI” kıymeti, yangına karşı direnç seviyesini belirtir.
Bu sınıflandırma, yangın baplarının ne derece süreyle yangına dayanabileceğini belirtir. Örneğin, A derslikı bir yangın bapsı genellikle 60 zaman, B klası bir yangın bapsı ise 30 dakika boyunca yangına karşı peklik gösterebilir. Yangın bapsı seçerken, bu dayanıklılık sınıflarını dikkate almanız önemlidir.
Yangın merdivenleri dokumalırken koskocamanliği konutlarda 80cm, topluma sarih yapılarda 120cm, yüksek katlı büro binalarında 90cm genliğinden azca olmamalıdır. Kaçış yolları kocaliği 180cm’den az olmamalıdır.
Yangın Çıkış Bapsı yangına dayanıklı bir malzemeden gestaltlmalıdır. Kapının yanma süresi en azca 30 an olmalıdır.
Yangın direnci: Yangın kapısının yangına karşı Yangın Çıkış Kapısı direnci, yangın güvenliği açısından en önemli faktördür. Yangın kapısının makul bir yangın direnci süresi sağlamlayacak şekilde tasarlandığından emin olunmalıdır.